vineri, 30 aprilie 2010

VIATA MEA


Am stat in dubii sa scriu "viata mea" sau doar viata ,dar mi s-a parut un pic generalizat,si chiar nu vreau sa ma complic in multe randuri pentru ca sunt mult prea trista si as exagera.Dar imi trece prin minte o singura intrebare"cum poti sa tii piept atator piedici rasarite in calea ta,sa treci de ele,si sa-ti apara din nou zambetul pe buze?"Viata mea a fost croita frumos de la inceput,dar apoi.....o prietena buna imi spunea ca exista echilibru,ca intr-un fel ,brutal uneori,viata te doboara aducandu-te in ritmuri de lume stiute.Nu stiu daca as putea sa cer socoteala cuiva sau sa cred ca platesc ceva  anume ,mai bine sa cred ca asta e drumul meu presarat cu rasete,tristeti,hatisuri si iubiri,ca asta mi-a fost dat.Cum as putea sa invat fluturasul meu sa-nfrunte viata cand pe mine aproape ca m-a doborat,cum sa fac sa iubeasca viata si sa creada in ea,cand eu lupt cu toate puterile sa zbor,avand totusi o iubire mare alaturi,un reper in ceata,un singur reper.
Azi n-am vrut sa fiu trista ,si nu merit pentru ca am atatea persoane dragi in preajma,dar maine ma intalnesc cu toti si nu puteam sa trec de ziua asta fara sa-mi oblojesc ranile cu voi,prieteni virtuali.
E prima data dupa mult timp  cand ma intalnesc cu ei,cu toti,in briza marii,cu mari sperante ca totul va fi bine,cu muguri de bucurie in suflet,si fara sa ma mai gandesc ca viata uneori e nedreapta .
Ce sa va urez ,decat drum lin si inimi usoare,iar valurile marii o sa-mi aduca soaptele voastre,sa-mi fie alaturi!

joi, 29 aprilie 2010

MI-E DOR....

                          
Mi-e dor de shopping,de Prada,de Gucci,de Yves Saint Laurent,chiar si de Cavalli sau Guess.Vreau sa vin acasa spre dimineata,cu cearcane la ochi,imbatata de oboseala,cu muzica duduind in urechi,si sa adorm intr-un usor iz de tutun fin,si mai vreau,vreau multe....Vreau nopti de vara,cu zgomot de mare linistita,,,,
  Vreau inapoi tot ce-am avut cu tot ce simt acum si parca tot nu-mi e deajuns....Imi vreau prietenii mei cu mine,telefoanele date tarziu in noapte,imi vreau rasetele inapoi,ma vreau pe mine...                                        

joi, 22 aprilie 2010

NU IMI DA DRUMUL....

                                      NU IMI DA DRUMUL.....

Tine-ma strans si nu-mi da drumul,ca m-as pierde si as musca din destin ca sa-l modelez.Tine-ma strans,strans,ca nu prea mai am putere,si visele frumoase-mi sunt cenzurate.Si mai tine-ma pentru ca asa m-ai invatat,sa stau stransa de tine.Si iti mai spun ceva,cand sunt stransa de tine,pot sa ma desfasor.Nu imi da drumul....

luni, 19 aprilie 2010

STII CA .....


                                         STII     CA   ......

As avea atatea sa-ti spun dar mi-e frica sa nu ma dezvelesc de tot continutul si sa nu-ti  mai par  interesanta....glumesc,stiu ca ma iubesti si uneori doare.Ma doare locul unde stai in inima mea ,iar absenta ta imi umbla prin vene ca picaturile de arsenic.Nu stiam ca iubirile implinite pot fi suparator de dureroase,ca nu poti sa respiri ,ca traiesti totul la cote inalte si cateodata te-apuca frica de inaltime.Traim totul  in limite nici de noi visate si mereu ti-e teama sa nu-ti pierzi echilibrul,sa nu ramai unul fara altul,pentru ca n-ai mai exista,n-ai mai fi nici macar un spirit liber ,n-ai mai fi nimic.Te iubesc cu incapatanarea unui copil de a veni pe lume,te iubesc cu toate ploile si zilele insorite si tu stii asta.Si mai stiu ca fara mine n-ai mai fi tu ,ca fara dragostea mea visele tale s-ar narui ca un castel de nisip si numai eu cu mainile mele l-as putea reconstrui.Mi-e dor de tine.
Stii ca ...daca as mai trai o viata ,as vrea sa fiu Tu ,sa-ncap in corpul tau si sa-l oblojesc cu iubirea mea si sa traim iar ,cum stim doar noi,unul pentru celalalt.
Stii ca.....daca as putea ti-as darui si zilele mele,dar stiu ca nu le-ai vrea pentru ca nu am mai avea zilele noastre
Ma bucur de noi si ard de dorinte si impliniri si iar ma doare,ma doare tot ce atingi tu,pentru ca perfectiunea doare,si plang dupa tine pentru ca uit ca te am.Ma hranesc cu mangaierile tale si sufar in absenta lor chiar daca stiu ca-s doar ale mele.Tremur de iubire cand te astept si ating locul tau care este viu chiar cand esti plecat,si traiesc cum numai tu stii.

vineri, 16 aprilie 2010

                                        MAHMUR DE IUBIRE

Alo!Cristian..?
Da.
Mereu acolo.Nu il cunosc fara ea ,poate nu mi-ar fi placut atat de mult fara ea.Imi place c-o imbata cu valuri de dor si respira prin ea cu toti porii.Am vrut intr-o zi sa-i dezvelesc zambetul sa vad ce-i acolo si n-am gasit altceva decat un nou zambet.E plin de suflet si prieteni si prezenta lui imi adanceste si mai mult trairile.
De jur imprejur,neregulat,se perinda amintiri frumoase,cu miros intepator,o mireasa superba cu chipul ravasit de iubire ,onoarea unui dans ce m-a facut fericita .
A inchis.
Vroiam sa-i spun sa nu caute fericirea,sa uite de ea.O traieste acum,e in toata tineretea care-i hraneste inima.
Iar mie nu-mi ramane decat sa-i iubesc cum stiu eu,fara masura

joi, 15 aprilie 2010

                                               MI-E DOR DE-O CAFEA ...CU FETELE

Fetele cu care-mi place sa stau ore-ntregi de vorba sunt foarte ocupate....sau......ocupata sunt eu,cu ce,nu stiu sa va spun,cu asteptarea,cred.Sa iesi la o cafea,poate parea simplu dar trebuie sa si poti.Stau bine infipta in asteptare si-mi dezvolt o chimie a supravietuirii,fara sa deranjez pe nimeni.
Ma risipesc in carti si muzici,in jurnale virtuale,in cearcane si trairi intense.Mi-e dor de fete.Timpul si-a pierdut sensul ,si ma leg  de ele cu fire de suflet.Traiesc prin ele si vibrez sub ecoul propriului planset.
Cate cafele am ratat? Cam multe ,si cu greu mai disting aroma lor,fara sa fac un bungee jumping in trecut.,pentru ca mi-am promis sa refuz durerea.
Si iar mi-e dor!Si strang la piept o floare de colt,ca sa imi aminteasca mereu cine sunt.

miercuri, 14 aprilie 2010

                                    PREA MULTE ORE  ...FARA TINE...

Daca as fi adunat orele  pe care le-am petrecut asteptandu-te si le-as transforma in margele,as avea coliere intregi ,de un alb sidefiu,incarcate de dragoste,si ti le-as da ca talisman.
Iubirea mea a fost tot timpul precedata de asteptari ,iar drumul tau catre casa binecuvantat .Iti cunosc pasii venind, inima-mi tresare de fiecare data si ca la un joc puzzle,m-adun pentru ca numai in prezenta ta sunt un intreg.Sunt prea multe ore fara tine,fara gustul si sarutarile tale.dar eu te astept.
Ascult Igor Krutoi-sadangel si clapele pianului imi spun ca nu ne-am intalnit intamplator,ca trebuia sa vii in viata mea,exact asa cum ai venit,acum multi ani.Tu,muzica si vis...si eu.

marți, 13 aprilie 2010

                                                   DACA VREI.......
"Daca vrei sa ma uiti
Ascunde te de luna
Iti va aminti
Cum am mers prin lumina ei
Cu picioarele goale
Daca vrei sa pleci
Ascunde-te de ploaie,
Fereste-te de ninsoare,
Daca vrei sa ma uiti
Nu te apropia de mare,
Inconjura marea
Nu te arata sub zborul pasarilor,
Fugi
De salciile cu pletele prelungi
Pana vei gasi locul unde te asteapta
Uitarea '.
                                               MUGURI DE AMINTIRI

Cum pot sa adun amintirile mele intr-un buchet si sa ti le daruiesc de ziua ta ,sa le adun cu visele mele,cu visele tale,cu LAURA,cu linistea marii,cu mar inflorit,cu tot ce iubesc...
Am mii de amintiri cu tine pline de rasete si lacrimi ,de piedici si reusite,de copilarii,incat cu greu fac un buchet.
Si ti-l dau,ti-l dau de ziua ta,ca sa il avem amandoua,sa ne lege pe vecie.Ce-as face doar eu cu el,viata mi-ar fi searbada si lipsita de culoare.
In zilele in care nu te vad imi e suficient sa-mi vad chipul in oglinda sa te regasesc printre riduri,sa-mi simt sangele  urcand in vene stiind ca si-al tau e la fel.Mi-e dor de noi si mi-e frig de prezent,de chipul intunecat al destinului,scrierile lui oricum ne vor gasi impreuna,legate  mult prea strans pentru a ne dobori.
Acum ,de ziua ta ,simt nevoia sa te imbratisez,ca-n cele mai vechi amintiri ale mele,dar nu esti aici.
LA MULTI ANI !

sâmbătă, 10 aprilie 2010

                                                   SI INGERII AU LACRIMI

Ma uit cu coada ochiului in trecut si simt ca am cuvinte mici pentru a te descrie.Am simtit febra sufletului tau,puterea de a te topi langa suflete fierbinti.Imi place sa scriu despre tine,cautand in mine,litere regasite,lacrimi sarate,imaculate.
Esti transparenta,fragila,si dintr-o parte in alta a inimii si a visului simt doar emotie,ravasire si lumina,mai simt invelirea in aer si caldura cu care stateam de vorba asta-vara.
Stiu ca lacrimile tale sunt cuvinte pe care nu le poti rosti si cum as putea eu sterge furtuna din viata mea ,ranile din podeaua sufletului meu,fara tine.
E tarziu,as vrea sa dorm dar  visele dor,as vrea sa strig"nu pot",si imi inchid
privirea si te gasesc printre gene.Mi-e dor de tine si de mine,de poezia vorbelor mele,de usurinta cu care ma miscam prin viata fara sa ma uit inapoi sau la prejudecatile celor din jur.
Mi-ai daruit o doza de speranta,o felie de suflet si o bucata din viata ta.
Inima mea iti apartine.
Pentru MARIETA

miercuri, 7 aprilie 2010

                                                     FLOARE  DE  IASOMIE
Am intrat intr-o poveste a firii si am aflat despre suflete,despre oameni speciali,despre cat sunt de fragili.Am cautat inlauntrul meu si am gasit o floare de iasomie tanara,intr-o continua si frumoasa formare.
Si m-am gandit si la cea care a sadit-o si i-am multumit doar ca exista.Este floarea veseliei si a bucuriei de a trai.Este eleganta si  gratioasa.Un gand usor spre ea si o explozie de lumina ma inunda lasindu-mi o broderie frumoasa pe suflet.
Si lacrimile ei m-au readus la viata.
Multumesc ca esti acolo si ma lasi sa te gasesc!
Pentru ANDREEA
                                                PRIETENI,SAU..........NU!
Oricat de senina si mandra as fi de prietenii mei pe care ii ador,nu pot sa nu remarc angoasa pe care mi-o provoaca cateva vechi...cunostinte pe care nu mai pot sa-i numesc prieteni.Nu e nimic grav pentru ei,dar eu nu sunt superficiala,eu imi pun prietenii pe un piedestal,ii pun pe ei nu pe mine.Gustul amar nu trece usor,zdrentele de amintiri incep sa le vad in ceata si usor,usor,se sting,pentru ca sunt croita in asa fel incat sa le pot sterge.De fapt,probabil deja ati inteles-o,sunt impotriva oricarei ipocrizii si fatarnicii,oricarei lejeritati de gandire.Sunt impotriva oricaror salvari prefabricate,oricaror lucruri cu care crezi ca te rascumperi.
Sa fii om e ceva consistent,angajant.Zi de zi.Ora de ora.Chiar si cand obosesti.Chiar si cand te sperii.Chiar si cand iti vine s-o lasi balta.....sau mai ales atunci!Atunci sa te vad.....ca sa te cunosc !
E simplu,iubire si blandete,mila,compasiune si credinta.
Sunt usor trista,usor dezamagita,sunt prieteni pe care i-am pierdut,si sunt foarte fericita pentru ca am prieteni pe care Dumnezeu mi i-a trimis. Nu le cer nimic,vreau doar sa-mi fie alaturi!.

marți, 6 aprilie 2010

                                                         DESPRE....EL
Iubirea m-a gasit usor ocupata cu altele,eu care ii adoram chiar si asteptarea.Aveam douazeci de ani si cateva iubiri nereusite nu reusisera sa-mi scrijeleasca nevoia de iubire,de iubire intreaga .S-a indragostit de mine intr-o frenezie ce ma lasase sa intrevad o iubire fara margini in care sa dezlantui furtuna asteptarilor mele.Torn cam mult sirop in gandurile mele,dar asa sunt eu,n-am limita la dulciuri.
Barbatul meu mi-a devenit cel mai bun prieten,si nu am nevoie de alt confident decat cel in bratele caruia adorm fericita,si-i pot impartasi secrete pretioase,ganduri de taina,sperante indraznete.Dragostea  noastra e intreaga ca o luna si perfecta ca soarele.
N-am fost feriti de vesti rele care ne-au biciuit indurand lovitura dupa lovitura.Cu o absurda incapatanare i-am ascultat indemnul"nu te teme" si l-am auzit de atatea ori in nopti dincolo de care am trait pustiul ,si moartea ,si eternitatea insingurarii.Am reusit sa-mi oblojesc tristetile cu mangaierile cuvintelor lui ,si pentru fiecare lacrima,am primit raza unei incurajari.Erau seri in care adormeam tarziu,amar,alunecand intr-un somn chinuit de ecourile unor taine pe care nu le pot rosti decat in vis.
Cu ce scurgeri de ape as putea sa spal mangaierile lui care ma fac sa ma simt cea mai frumoasa femeie din lume,cea mai lucida,mai trista,mai vie ,mai adevarata.
Ce sa va mai spun despre...EL ,ca il iubesc si ca pentru el as vrea sa traiesc,sa mor si sa traiesc din nou.

luni, 5 aprilie 2010

                                          CUM E SA N-AI COPII!
Nu stiu.Am simtit tot timpul un dor ascuns de copil nou nascut ,de mandria de a fi parinte,dar nicidecum de nevoia de implinire,Multi fac copii doar sa fie in randul lumii,ca un gest de normalitate,sufocandu-i apoi cu o dragoste nefireasca,si impunandu-le indirect sa faca aceleasi greseli   ale vietii lor.Cei putini fac copii dintr-o prea mare dragoste.ca o ofranda  adusa iubirii si celeilalte jumatati,si ca un tot,reusesc sa-i educe cu mult calm si inteligenta,oferindu-ne familii adevarate,cu traditii si prieteni adevarati.Nu prea stii cu adevarat ce inseamna absenta unui copil atunci cand nu-l ai,cand nu-i ai primele sunete,mirosul si primul gangurit.Cei norocosi ,cu iubiri profunde si copii reusiti gusta din plin esenta vietii,sfarsind imbatati de aroma ei intr-un chip dumnezeiesc de normal.
Sa ne intoarcem la cei ce n-au pentru ca ei sunt lipsiti de generozitatea unui copil de a le oferi zambete,nelinisti ,iubire si sprijin,Relatiile sanatoase si frumoase in adevaratul sens al cuvantului,nu simt atat de acut absenta unui copil decat secvential,cand vad un copil frumos si destept si doresc sa fie al lor macar putin.De celelalte relatii nu vorbim,cele cu trairi de genul "nu faci copii,te las",pentru ca nu stim ,n-auzim,nu exista.
Da,e destul de greu sa fii  in afara normalitatii ,sa tii piept unor dureri legate de lipsa unui copil,dar cand traiesti de-adevaratelea o dragoste mare nu te chinuie atat de mult lipsurile.
Am fost si sunt inconjurata de nepoti care n-au fost zgarciti in a-mi oferi candoarea si nebunia unui copil,dar cand pleaca de la tine si-i intrebi unde se duc, ei iti raspund'acasa,m-asteapta mama".
Am scris acest articol si pentru cateva din prietenele mele,care nu prea se hotarasc sa faca copii,invitandu-le in fata unui fapt implinit si,rugandu-le sa faca pasul cel mare.E prea minunata viata ca sa nu-i incerci toate sclipirile,e ca si cum ai sta deasupra unei jumatati de cer.
Nu sunt trista ,doar tanjesc,si ....iubesc.

vineri, 2 aprilie 2010

                                              PASTE  FERICIT  !
Va urez ,voua,tuturor,voua prietenilor mei de suflet ,mie,familiei mele,familiilor voastre,un Paste pe deplin fericit!In saptamana mare se spune ca facem un exercitiu de post si cainta pentru a ne redescoperi valorile umane si se mai spune ca blandetea si iubirea ar fi totul.
De ce sa nu recunoastem ca fara liniste sufleteasca nu prea-ti gasesti locul printre oameni.Imi doresc lucruri normale cu un suflet impovarat de suferinta si extaziat de miracolul vietii.Nu vreau sa ma cuprinda tristetea,pentru ca vine o zi mare.iubita de toata lumea.Cred in divinitate si in oameni,in puterea amandurora.
Exista clipe,oameni,fapte care nu se uita si frunze care nu cad indiferent de furtuna.Lor ma alatur si cu mare drag convietuim in legile pline de dragoste ale crestinitatii.
Mi-e dor de Pastele petrecut cu prietenii la un gratar
Mi-e dor de rasetele lor
Mi-e dor de glumele bune
Mi-e dor de caprioara mea
Mi-e dor de plimbarile cu masina prin statiuni
Mi-e dor de Ema
Mi-e dor de rasul sanatos al sora-mi
Mi-e dor de Laura
Mi-e dor de tot

Persoane interesate

Despre mine

Fotografia mea
despre mine....mi-as fi dorit sa scrie el,ce-mi spune zi de zi,ca sunt o mangaiere. important ca pot umple o viata si mi-e suficient